Lammutatud masuudihoidla reostab õhku

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masuudihoidla jäänused ohustavad sinna turnima kippuvaid lapsi varemete põhjas loksuva masuuditagi.
Masuudihoidla jäänused ohustavad sinna turnima kippuvaid lapsi varemete põhjas loksuva masuuditagi. Foto: Ants Liigus

Kunagise ETK Pärnu kalamajandi territooriumi katlamaja talvel lammutatud masuudihoidla varemete põhjas lehkab ümberkaudsete elanike meelehärmiks tänini tonni jagu masuuti.

Oma panuse lõhnabuketti annavad sealsamas tegevuse lõpetanud katlamaja ees lahtiselt seisvad üheksa masuuti täis 200-liitrist tünni.

Spetsiifiline lõhn kargab ninna jaheda ilmagagi, ent iseäranis teravalt on seda Väike-Jõe tänaval, vaid poolesaja meetri kaugusel masuuditiigist elava Siiri kinnitusel tunda soojadel tuulevaiksetel õhtutundidel.

Juhtuvad akende ees olema vanad, mitte enam nii hermeetilised puitraamid, nagu näiteks Siiri majanaabril Karolil, pressib masuudilõhn tihtilugu ka eluruumidesse.

Ojakulg OÜ-le kuuluvalt krundilt immitsev hais on jõudnud keskkonnainspektorite sõõrmetesse ja nad on kinnistut korduvalt inspekteerinud. Viimati aprilli alguses.

“Lumesulamise ajal kujutas nimetatud objekt keskkonnale ohtu, sest masuudiga täidetud mahuti osad olid territooriumil laiali,” teatas keskkonnainspektsiooni Lääne regiooni juhataja Teet Sepp.

Lohakus tõi masuudihoidla lammutanud OÜ KP Trade’ile vee kaitse ja kasutamise korra rikkumise eest kaela 15 000 krooni suuruse trahvi.

Praegu ei kujuta objekt keskkonnainspektsiooni hinnangul enam keskkonnale otsest ohtu, kuna KP Trade lokaliseeris inspektsiooni korraldusel reostuse. “Peamiseks probleemiks on soojade ilmadega kaasnev ebameeldiv lõhn,” nentis Sepp.

Toimetusel ei õnnestunud kinnistu valdajaga ühendust saada, kuid keskkonnainspektsiooni andmetel on kinnistu omanik sõlminud KP Trade’iga kokkuleppe, et alanud nädalavahetusel kogutakse masuudijäägid kokku ja antakse jäätmekäitlejatele üle.

Juhul kui KP Trade kokkuleppest taganeb, korraldab Ojakulg järgmise nädala algul masuudijääkide kogumise ja utiliseerimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles