Vabariigi aastapäev täidab Pärnu hotellid

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes peatub 23. ja 24. veebruaril Rannahotellis president Lennart Meri nimelises sviidis, jätab hotelli vastuvõtu- ja müügijuht Bianka Touart enda teada. Ööbimine hinnalises sviidis broneeriti juba mõnda aega tagasi.
Kes peatub 23. ja 24. veebruaril Rannahotellis president Lennart Meri nimelises sviidis, jätab hotelli vastuvõtu- ja müügijuht Bianka Touart enda teada. Ööbimine hinnalises sviidis broneeriti juba mõnda aega tagasi. Foto: Urmas Luik

Järgmise nädala lõpus ja uue nädala alguses Pärnus toimuvad Eesti Vabariigi 96. aastapäeva sündmused täidavad suvepealinna majutusasutused kõrgete külalistega. Siin-seal hotellides on veel vabu kohti saada, kuid mitte enam kauaks.

Finest Rannahotell OÜ vastuvõtu- ja müügijuhi Bianka Touarti kinnitusel on Rannahotelli kõik 62 numbrituba, sealhulgas kaks sviiti, ammu kinni pandud.

“Et Rannahotelli ajaloolises hoones on läbi aja kõrgeid riigiametnikke nii Eestist kui välisriikidest majutatud, oleme rõõmsad, et nüüdki soovivad Eesti riigi aastapäeva tähistamisele tulnud just Rannahotellis peatuda. Meie külalised on oma toad broneerinud juba kuid tagasi ning 23. ja 24. veebruariks meil enam vabu tube pakkuda ei ole,” rääkis Touart.

Varem väljaspool hooaega suletud olnud Rannahotellile on käesolev tali üle aastate esimene kord sügisest kevadeni avatud olla, mistõttu ei saa maja oma veebruari täitumust viimaste aastate lõikes võrrelda.

Üksikud vabad toad

Muudatusi menüüs, hindades, tubades või teeninduses pole hotellil 23. ja 24. veebruaril plaanis.

“Et meil on kauane kogemus kõrgete külaliste võõrustamisel, suudame kõigile oma külastajatele kõrgekvaliteedilist teenindust pakkuda, sõltumata päevast. Rannahotelli restoran, mis on iga päev avatud linnarahvalegi, pakub presidendi väärilist menüüd aasta läbi,” sõnas Touart.

Kas vihje presidendile sobivale menüüle võiks tähendada seda, et Eesti riigipea peatub neil päevil just nimelt Rannahotellis, näiteks president Lennart Meri nimelises sviidis, Touart ei kinnitanud.

Pärnu hotelli müügijuht Gea Küngas ütles, et 23. ja 24. veebruariks on broneeritud Pärnu hotelli palju rohkem tube kui samal ajal eelmistel aastatel. Praegu on pakkuda veel üksikuid vabu tube.

“Meid on ju mugav ja lihtne külastada, kuna asume nii paraadi toimumiskohale kui ka Pärnu kontserdimajale väga lähedal,” märkis Küngas.

Enim on müügijuhi jutu järgi tuntud huvi hotelli kesklinnapoolsete kõrgematel korrustel asuvate premium-klassi tubade vastu sealt avaneva hea vaate pärast.

Riigi aastapäeva nädala raames pakub hotelli restoran Embecke peale tavapärase menüü Eesti toidust inspireeritud erimenüüd. Samuti rõõmustatakse magusasõpru peohõnguliste kookide ja küpsetistega

“23. ja 24. veebruari hommikusöök on meil eriline selle poolest, et lisame sinna Eesti köögist tuntud maitseid. Oleme hotelli ja restorani interjöörigi planeerinud vabariigi tähtpäeva auks väikseid muudatusi,” sõnas Küngas.

Spaa- ja konverentsihotelli Strand tegevdirektor Aime Vilgas tunnistas, et Eesti riigi aastapäeva tähistamise tõttu on hotell 23. ja 24. veebruariks üsna täis broneeritud ja nädala alguses oli Strandis vaid üksikuid tube saada. Pidulikeks päevadeks kavandab Strand mõnd ümberkorraldust menüüs, töökorralduses ja teenindajate ettevalmistuses.

AS Sanatoorium Tervise ja OÜ Tervise Paradiisi juhatuse liige Jaan Ratnik andis Pärnu Postimehele teada, et nii Tervises kui Tervise Paradiisis peatub 23. ja 24. veebruaril üsna palju neid, kes saabuvad Pärnusse aastapäeva paraadi ja/või presidendipaari vastuvõtu tõttu.

“Tervises veel tube jagub, kuid Tervise Paradiis on kohe-kohe täis,” märkis Ratnik.

Sellegipoolest leidis Ratnik, et saabuvad sündmused pole majade tavapärast küünlakuist täitumust väga oluliselt mõjutanud.

“Pigem annab Tervise Paradiisis tunda, et maja tähistab sel kuul kümne aasta juubelit ja seoses sellega on meil palju aastapäevapakkumisi. Üldiselt avaldab aastast aastasse meile veebruaris kõige enam mõju see, et Soome koolides on kuu lõpus koolivaheaeg ja siis tulevad nad peredega siia puhkama,” sõnas Ratnik.

Vabariigi aastapäeva üritustel osalevad Pärnus president Toomas Hendrik Ilves, riigikogu esimees, peaminister, valitsuse ja riigikogu liikmed ning diplomaatilise korpuse esindajad. Veel antakse Pärnus kätte riiklikud teenetemärgid ja riigi teaduspreemiad, F. J. Wiedemanni keeleauhind ning spordi- ja kultuuripreemiad.

Presidendi kantseleist öeldi, et president veedab suurema osa 23. ja 24. veebruarist Pärnus, kuid kas ta neil päevil siin ööbib, veel selguvat. Küll peatub 24. veebruaril Pärnus kindlasti riigikogu esimees Ene Ergma. Peaministri plaanide kohta ei õnnestunud lehel infot saada.

Teised pidulised

Et 23. ja 24. veebruaril Pärnus kulmineeruv jääfestival suvepealinna majutusasutustes peatujate hulka tuntavalt kasvataks, pole hotellid seni veel täheldanud.

“Eeldatavasti on enamik jääfestivali külastajatest siseturistid, kes teevad oma tulekuotsuse ja peatuskoha valiku hiljem, sõltuvalt ilmselt ilmast ja üsna viimasel minutil,” arvas Rannahotelli vastuvõtu- ja müügijuht Bianka Touart.

Pärnu hotelli müügijuhi Gea Küngase andmeil on enamik nende maja 23. ja 24. veebruari broneeringuist seotud siiski vabariigi aastapäeva sündmustega.

“Kuid eraklientide täpsete külastusplaanide kohta on raske midagi üheselt oletada. Kindlasti soovitame oma külalistel käia jääfestivalilgi. Üritus toimub meile ju väga lähedal. Arvata on, et festivali külastusega seotud broneeringute soove laekub jääfestivali ajal rohkem,” oletas Küngas.

Ratnik arvas, et paljud jääfestivalile tulijad ei võtagi ööbimiseks tuba.

Küll leiduvat igal aastal palju neid peresid, kes tulevad päevaks Pärnu, uudistavad festivali ja käivad läbi Tervise Paradiisi veekeskusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles