Kohus mõistis ametnike ründajad õigeks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tööülesandeid täitnud keskkonnainspektsiooni ametnikke murdvaraste pähe rünnanud Ulf Thomas Berklind, Pärnus Rüütli tänaval Eurostore ja Rüütli marketi kaupluse omanik, mõisteti kolmapäeval Pärnu maakohtus õigeks.

Pikantne lugu ulatub tagasi 2012. aasta jaanuarisse, kui kahel keskkonnainspektsiooni Pärnumaa inspektoril tekkis tööülesandeid täites konflikt Berklindiga. Too ei olnud rahul sellega, et inspektorid tema Papsaare külas asuvale maavaldusele jääval kallasrajal mõõtmistöid tegid, laskmata end sealjuures tõkestada kuni veepiirini ulatuvast aiast, mille Berklind sissetungijate tõrjumiseks rajanud oli.

Esmalt käskis Berklind ametnikel oma kinnistult lahkuda. Kui ametnikud seda tegidki, järgnes Berklind neile, haaras naisametniku käes olnud tahvelarvutist ja raputas seda, kuni kannatanu valu tõttu arvuti lahti laskis. Seepeale viskas Berklind süüdistuse kohaselt arvuti teeäärsesse lumevalli.

Berklindi hilisem väide, et ta ei teadnud, kellega tegemist, ja arvas, et tegu oli grillkasti varguse katsega, ei ole keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule hinnangul kuigi tõsiselt võetav.

“Inspektorid olid ennast eelnevalt tutvustanud, nad kandsid vormirõivaid ja autol oli näha keskkonnainspektsiooni logo,” põhjendas Tuul. “Pealegi on tahvelarvutit väga raske grillkastiks pidada.”

Tuule viidatud asjaoludele vaatamata mõistis kohtunik Igor Pütsep, toetudes esitatud materjalidele ja tõenditele, mis ilmselt polnud süüdimõistmiseks piisavad, Berklindi õigeks.

See on otsus, millega keskkonnainspektsioon nõustuma ei kiirusta. “Kui oleme saanud motiveeritud kohtuotsuse, langetame otsuse apellatsiooni esitamise osas,” märkis Tuul.

Peaks Berklind võimuesindaja suhtes vägivalla tarvitamises ikkagi süüdi mõistetama, võib teda oodata rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus. Berklindilt ei õnnestunud toimetusel kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles