Juhtkiri: Neile, kes olid, on ja tulevad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Mõnevõrra üllatuslikult kogunes juba enne seda, kui Pärnu linn võõrustab tänavu 23. ja 24. veebruaril Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud pidulikke ettevõtmisi, Pärnu linnavolikogu Eesti Vabariigi 100. aastapäeva erikomisjon. Riigi ümmarguse juubelini on veel tublisti aega ja ehk olnuks mõistlikum selle kiire asjaga niigi palju oodata, et oma silmaga vaadata, kuidas kulgevad suvepealinnas teenetemärkide andmine, aastapäevaparaad, presidendi vastuvõtt ja see, mille eest hoolitsetakse kohapeal, näiteks linna kaunistamine.

Kuid hea küll, pole väga olulist põhjust venitada sellega, mis tuleb ühel hetkel siiski ette võtta. Meenutage, et president Toomas Hendrik Ilves kutsus üks päev vähem kui üks aasta ja üks nädal tagasi üles Eestit sajandaks aastapäevaks korda tegema.

“Prantslased ehitasid oma vabariigi saja aasta juubeliks Eiffeli torni. Teeme meie oma sajandi juubeliks metafoorilise torni, mis särab ja paistab kaugele oma innovaatilisuse ja leidlikkusega, oma tarkuse ja ka oma tooniga, sõbraliku, kaalutletud ja toimivaga,” ütles Ilves aastapäevakõnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles