Mälestusi Tartu rahust ehk Eesti liitlaste otsingud

, ajaloomäletaja, Eesti kaitseminister 1994–1995
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti konservatiivid ja teised rahvuslased on korraldanud Tartu rahu ja sellejärgse piiri toetuseks pikette Tartus (pildil) ja Tallinnas.
Eesti konservatiivid ja teised rahvuslased on korraldanud Tartu rahu ja sellejärgse piiri toetuseks pikette Tartus (pildil) ja Tallinnas. Foto: Kristjan Teedema

Kaitseminister Urmas Reinsalu uue aasta algul USA visiidil tehtud avaldus ja hulk sellele järgnenud valulikke reageeringuid, kaasa arvatud USA endise kaitseministri Robert Gatesi sõnade tahtlikud väärtõlgitsused, kipuvad lakmusena esile tooma tõe, mis ikka ja jälle on tuliseid vaidlusi tekitanud: kas ühel väikeriigil, sõltumata osalusest poliitilistes või sõjalistes liitudes, saab olla arvestatavaid liitlasi, kui mängus on suurriikide huvid.

Nagu tavaks, tükib selliste avalduste puhul pildile hulgi politikaane, kes teema esiletõusu ja avalikkuse lihtsustatud kaitsepoliitilisi arusaamu ära kasutades oma poliitilist kapitali suurendada püüavad.

Eesti pürgimused: esimene küür

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles