Kuidas remontida leket: kirjuta maja seinale loosung

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Tallinna maantee 34a maja seinale ilmus eile õhtul suur maaling, mis kutsus üles uputamist lõpetama.
Pärnus Tallinna maantee 34a maja seinale ilmus eile õhtul suur maaling, mis kutsus üles uputamist lõpetama. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Alates eile õhtust hakkab Pärnus Tallinna maantee 34a majal möödujatele silma poole meetri kõrguste tähtedega maja seinale maalitud kiri „Lõpetage allkorruse uputamine!!!“, millele hommikuks lisandus mitu tähekombinatsiooni „NB!“

Silmahakkava kirjatüki autor on sama maja esimesel korrusel elutsev Tiina Põldsam, kelle päästiku vallandas ülemiselt korruselt läbi lae tuppa tilkuv solk.

Suurte tähtedega majaseinale kirjutatud sõnumiga probleemist kogu ilmarahvale teadaandmine oli Põldsami arvates ainus võimalus, kuidas sellele lahendus leida. Naabrite ja veefirma uputustest teavitamine olevat tema jutu järgi palju kordi läbiproovitud skeem, mis paraku ei toimivat.

Naabrite jutu järgi oli majas eile kanalisatsiooniummistus, mistõttu võis praegu elaniketa üürikorterist tõepoolest alumisele korrusele solki lekkida. Täna hommikupoolikul käis õuel asuva kaevu tühjakspumpamine ja torude läbipuhumine.

Vürtsi lisab loole tõsiasi, et Põldsam ja ta pere elavad majas ebaseaduslike hõivajatena, kes on nii politseile kui sotsiaaltöötajatele vanad tuttavad.

Kui Pärnu Postimees ja teisedki meediakanalid Tallinna maantee 34a elanike vahelistest rohketest tülidest ja arusaamatustest viis aastat tagasi kirjutasid, oli politseile mõne aasta jooksul laekunud sealt ligikaudu poolsada avaldust ja väljakutset.

Viimasel ajal on kaebuste arv siiski vähenenud. „Piirkonnakonstaablite sõnutsi ei ole see koht enam nii palju silma hakanud,“ teadis Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Muraka sõnade kohaselt lähevad linnavalitsuse korrakaitseteenistuse töötajad täna „kunstiteost“ üle vaatama.

„Korrakaitseteenistus teeb kindlaks, kes on kirja autor, kes on hoone omanik, kas kõne alla võib tulla kellegi trahvimine ja püüab kokku leppida kirjutise kõrvaldamise,“ seletas Murakas. „Linnavalitsuse soov on, et linna pidupäevaks ja riigi aastapäevaks võiks see kadunud olla.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles