Pärnu valmistub juba riigi 100. aastapäevaks

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pätside peremajast Raekülas võiks saada Eesti esimese presidendi muuseum.
Pätside peremajast Raekülas võiks saada Eesti esimese presidendi muuseum. Foto: Ants Liigus

Reedel äratasid Pärnu linnavolikogult volituse saanud inimesed ellu aja jooksul mitu korda arutlusel olnud idee püstitada Pärnusse monument, mis vääristaks siin 23. veebruaril 1918. aastal Eesti Vabariigi väljakuulutamist.

Kuigi riigi 96. aastapäeva pidu on alles pidamata, tuli reede pärastlõunal uue kunsti muuseumis esimest korda kokku Pärnu linnavolikogu erikomisjon, kelle ülesanne on valmistada Pärnu ette Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks 2018. aastal.

Erikomisjoni koosseisu kuuluvad Pärnu volikogu saadikud Trivimi Velliste (erikomisjoni esimees), Mark Soosaar (aseesimees) ja liikmetena Einar Kelder, Peeter Saunpere ja Valter Parve. Peale nende on erikomisjoni koosseisu kutsutud Tartu ülikooli kunstiprofessor Jaan Elken, heraldik Priit Herodes, Eesti arhitektide liidu aseesimees Jaak Huimerind, kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa ja Eesti sõjahaudade hooldeliidu juhatuse liige Tiina Tojak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles