Maavanem tunnustas koolide tippe

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanem Andres Metsoja (vasakult) õnnitles maavalitsuse saalis 12. klassi lõpetajaid – kuldmedali kandidaate. Need on Laurits Puust, Lotta-Marii Kingla, Mailis Palusalu, Annika Oja ja Merit Lukka.
Pärnu maavanem Andres Metsoja (vasakult) õnnitles maavalitsuse saalis 12. klassi lõpetajaid – kuldmedali kandidaate. Need on Laurits Puust, Lotta-Marii Kingla, Mailis Palusalu, Annika Oja ja Merit Lukka. Foto: Urmas Luik

“Te näete uskumatult head välja, küllap õunapuude ja sirelite õitsemine lisab rõõmu, ” ütles maavanem Andres Metsoja eile pidulikule vastuvõtule palutud õpilastele ja õpetajatele, kes selliste avasõnade peale kõrvu kikitasid.

Viimse kohani täidetud maavalitsuse saalis valitses elevus, kuid küllap suutsid 17 üldhariduskooli tippõpilased meelde jätta maavanema sõnad: “Noored, kui te lähete ära, edasi õppima, siis tulge tagasi, ja õpetajad, ärge väsige!”

“Ärge pettuge homme, et see, mis me koolis õppisime, on aegunud, tuleb vaid edasi õppida, teadmisi täiendada,” soovitas Pärnu muuseumi direktor, koguteose “Pärnumaa” peatoimetaja Aldur Vunk.

Vändra muusikakooli viiulikoor lisas kõnedele vaheldust. Suupistelaud ametliku osa jätkuna andis 14. kevadet korraldatudkooliaastalõpu-vastuvõtule palututele võimaluse omavahel jutelda ja uudiseid vahetada.

“Kahtlemata on suur rõõm siin olla ja tunda rõõmu sellest, et terve saalitäis noori tublisid inimesi ja tublisid õpetajaid on siin,” ütles Vändra gümnaasiumi direktor Peeter Putk, kelle juhitavast 418 õpilasega koolist oli vastuvõtule palutud enim õpilasi ja õpetajaid – kokku 28.

Maapiirkonnas Vändraga suuruselt samaväärsest Kilingi-Nõmme gümnaasiumist oli tunnustamisele palutud 22 parimat ainetundjat ja nende juhendajat.

Tõstamaa keskkooli abitureint Mailis Palusalu ütles, et tema läheb Tallinnasse majandust õppima.

“Põhimõtteliselt vaba aega jääb suhteliselt väheks, mina olen ikka pingutanud, et seda tulemust saavutada, samal ajal olen oma huvialaga ka saanud tegelda - näitlemisega koolis,” mainis Palusalu, kes on üks viiest läbini viielisest 12. klassi lõpetajast maakonnas.

“Ma olen väga rõõmus selle üle, et sain siia tulla, olen olümpiaade võitnud ja neis ainetes on mul viied,” kostis Farid Boubadaz, Häädemeeste keskkooli 4. klassi õpilane, kes paistis silma emakeele-, matemaatika- ja inglise keele olümpiaadil. Teda juhendasid õpetajad Minoret Miisna ja Viktor Koop.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles