Pärnu kaitseliitlased ja politsei uuendasid koostöölepet

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa maleva pealik major Tõnu Miil ja Lääne prefektuuri Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis kirjutasid alla tegevusplaanile
2014. aastaks.
Pärnumaa maleva pealik major Tõnu Miil ja Lääne prefektuuri Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis kirjutasid alla tegevusplaanile 2014. aastaks. Foto: Kaitseliit

Eile kirjutasid Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Tõnu Miil ja Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis Pärnumaa maleva staabis alla kahe organisatsiooni vahelisele tänavusele tegevusplaanile.

Lääne politseiprefektuuri Pärnu politseijaoskonna ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva koostöölepingu tegevusplaan aastaks 2014 hõlmab muuhulgas valdkondi, nagu ennetusürituste korraldamine ja maastikul kaduma läinud isikute otsimine. Oluline koht on leppes infovahetusel ning planeerimis- ja juhtimisõppel.

Pärnu politseijaoskonna juht Tõnu Kivis leidis, et sellise lepingu sõlmimine aitab kasvatada turvalisust paljudel tasanditel kogu maakonnas. Tema kinnitusel ei teki turvatunne ainult lihtsast järelevalvest, vaid eri valdkondade ühisest mõjust.

„Kokkuvõttes usun, et sellise tegevusplaani sõlmimine annab Pärnumaale palju juurde,“ ütles Kivis.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealiku Tõnu Miili hinnangul seob selline leping mõlemad jõustruktuurid tihedamalt ühte, millest võidavad kõik, mitte ainult politseinikud ja kaitseliitlased, vaid tavakodanikudki.

„Kaitseliit on justkui ühiskonna siduja, turvavaip, mis katab kogu maakonda,“ ütles major Miil. „Toetades teisi jõustruktuure nende vahenditega, mis meil on, aitame tagada turvalisust,“ lisas ta.

Eile allkirjastatud tegevusplaani täitmisel juhinduvad pooled politsei- ja piirivalveameti ning Kaitseliidu vahel juba varasemalt sõlmitud koostöölepingust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles