Õpilasi huvitasid relvad ja sõduri varustus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus tähistas koduriigi 96. aastapäeva hariva isamaalise üritusega, millel Katseliit ja Naiskodukaitse tutvustasid oma tegevust ja sättisid näitusele käsirelvi ning sõdurivarustust.
Pärnumaa kutsehariduskeskus tähistas koduriigi 96. aastapäeva hariva isamaalise üritusega, millel Katseliit ja Naiskodukaitse tutvustasid oma tegevust ja sättisid näitusele käsirelvi ning sõdurivarustust. Foto: Urmas Luik

Millega tegeleb Kaitseliit, kes on naiskodukaitsjad ja milline on sõduri varustus, seda kuulis ja uudistas eile hommikupoolikul Pärnumaa kutsehariduskeskuse (PKHK) pere, kes tähistas riigi 96. aastapäeva võimsamalt kui kunagi varem.

Niidupargi õppekorpuse suures auditooriumis oli välja pandud Kaitseliidu kasutuses olevate käsirelvade ja varustuse näitus, huvilised said kaasa Kaitseliitu ja Naiskodukaitset tutvustavaid trükiseid ja maja ees lumesajust hoolimata proovida, mis tunne on olla välitelgis, kuhu mahub olenevalt rühma suurusest 8–12 inimest.

“Vabariigi sünnipäeva eel on õige aeg meie organisatsioonist rääkida, sest minu hinnangul on ikkagi natuke vähe Kaitseliidust ja Naiskodukaitsest räägitud. Need on üle-eestilised organisatsioonid, mis kaasavad kõiki, mitte ainult kaitseväelise taustaga inimesi, pakub neile nii harivaid kui riigikaitse hüvanguks tehtavaid õppusi,” arutles Kaitseliidu Pärnumaa maleva vabatahtlik rühmapealik lipnik Jaanus Ots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles