Toomas Kivimägi: Heisake lipud ja tulge paraadile!

Toomas Kivimägi
, Pärnu linnapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus, Urmas Luik

Head pärnakad!

Esmaspäeval oleme kogu Eestimaa pilgu all. 24. veebruaril on kodulinn Pärnu riigi aastapäevapidustuste keskmeks. Tegemist on ajaloo suurima sõjaväeparaadiga ja kui ilm lubab, siis näeme NATO lennukeidki, kui kehvem, siis kuuleme neid. Pärnule, Eesti Vabariigi sünnilinnale, on suureks auks kõike seda võõrustada. Mistõttu me tahame ja peame ka ise panustama.

Mõni sõna kaunistustest. Kuusevanikud sinimustvalgete lintidega Kesklinna sillal, uhiuued Pärnu ja Eesti lipud Keskväljaku lipumastides. Uudse elemendina oleme valgustuspostidele paigaldanud 22 trikoloorpannood. Pidulikkust ja meeleolu loovana on liinibussidel Pärnu linna ja Eesti lipud. Linna sissesõitudel olevatel Pärnu postidel asendame kuurordiaasta kleepsud uutega: „Terve Eesti eest“. See on EOK logo (luba saadud), ent väga sobiv meilegi, tervitamaks külalisi. See on märk tervise ja liikumise olulisusest, ent mis mind enim inspireeris: meie, pärnakad, seisame kogu Eesti eest! Peale selle veel „kadakaseaded“ tseremoniaalsetes kohtades, lipuvärvidega kaunistatud pärjad ja vanikud. Põhisõnum on – värvime Pärnu sinimustvalgeks. Ja siin, head pärnakad, saate teie kõige rohkem panustada. Ma palun teid, et kõik meie majad saaksid 24. veebruari varahommikul rahvusvärvides lipu seinale või masti. Pilt on ju seda võimsam, mida rohkem neid on. Ja kui naabrimees on unustanud, tuletage talle seda meelde. Otsige välja ka autolipud ja neid võiks juba 23. veebruarist kasutada.

Kella kümne paiku õhtul on linna poolt nii külalistele kui pärnakatele aastapäeva ilutulestik (Kesklinna silla juures). See on presidendi kätlemistseremoonia järel ja peaks jõudma ETV ekraanilegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles