Pärnu valmistub vabariigi aastapäeva tähistamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus, Urmas Luik

Pärnu on Eesti vabariigi 96. sünnipäeva tähistamiseks piduehteis ning ettevalmistused paraadiks ja presidendi vastuvõtuks käivad.

Rivisammu harjutatakse kõikides kaitseväe üksustes praegu kindlasti kõige rohkem, aga kaitseväes on kergem, sest nemad teevad rividrilli niikuinii. Politseikadettidele pole aga riviõppusi ette nähtud ja nii harjutavad nad enne paraadi tõsiselt, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Iga päev ei tee, aga me oleme tundide arvelt võtnud mõned päevad, et siis hommikust õhtuni treeninguid teha ja ennast vastavalt vormi viia. Eile hommikul vara hakkasime pihta, homme teeme terve päeva ja kui vaja, siis pühapäeva hommikul enne proovi ja peaproovi ka," rääkis sisekaitseakadeemia paraadiüksuse juht Tarmo Orav.

Linna need tänavad, kus on aastapäevaga seoses kõige rohkem liikumist, on kaunistatud rahvusvärvides pannoodega, linnaliinibusse ehivad riigi- ja Pärnu linna lipud - juba tükk aega enne pidulikku päeva on võimalik end vastavasse meeleollu viia. Pidupäevailme on antud ka kesklinna sillale.

Presidendi vastuvõtu suupisted valmivad Pärnumaa kutsehariduskeskuse köögis, kuid täna küll veel midagi selleks vajalikku ei vaaritatud. Esmaspäeval töötab aga seal seitse tuntud kokkadest koosnevat meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles