Kihnu aasta tegu on tuletorni avamine

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu tuletorn.
Kihnu tuletorn. Foto: Ants Liigus

Kihnu vallavolikogu andis välja tänavused autasud ja valis aasta teo.

Aasta teoks valiti Kihnu tuletorni avamine ja avaldati sellega austust Sihtasutusele Kihnu Kultuuriruum.

Malmist tehtud Kihnu tuletorn on valmistatud Inglismaal Porter & Co tehases, sealsamas, kus valmis Eiffeli torn. Meritsi osadena kohale toodud ja 1864. aastal Kihnu saarel detailidest kokkumonteeritud torni tipust avanevat suurepärast vaadet saab igaüks pärast 17 aasta pikkust vaikelu tornis, mille põhjustas majakavahi töökoha kadumine, taas nautida.

Kihnu valla aukodaniku tiitel omistati Tema Pühadusele Konstantinoopoli peapiiskopi ja oikumeenilisele patriarhile Bartolomeosele oma külaskäiguga Kihnu vallale au osutamise eest ja Pärnu maavalitsuse transpordinõunikule Avo Rahule vallale osutatud väljapaistvate teenete eest Kihnu ja mandri vahelise transpordi aastatepikkusel organiseerimisel ja selle tulemusena tänaseks laitmatu ühenduse eest mandriga.

Elutöö preemia pälvis Jaan Vahkel erilise austusavaldusena Kihnu rahvale osutatud väljapaistvate teenete, aastakümnete pikkuse armastuse ja suure südamega tehtud kaptenitöö eest.

Kihnu valla tänukirja sai Martin Hirv selle eest, et ta on oma südameasjaks pidanud Kihnu elektrikatkestuste võimalikult kiiret likvideerimist, Arno Alas traditsioonilise eluviisi, maaharimise ja loomapidamise säilitamise eest, AS Lupree jätkuva panustamise eest kihnlaste nägemismurede leevendamisel, Helje Saare Kihnu ja Pärnu vaheliste lendude teenindamisele uue kvaliteedi andmise eest, Ülo Mell Kihnu ja Pärnu vahelisele lennuühendusele uue kvaliteedi andmise eest ja Paal Põlluste vabatahtliku panuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles