Silvia Paluoja: Triumviraat jälle platsis

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Midagi uut pole siin päikese all. Selline mõte kargas pähe, kui lugesin reedesest Postimehest kolme mehe sõnastatud pöördumist “Toompea rahvas, otsustage haldusreform!”.

Riigikogu erakondadele teevad haldussüsteemi otsustava korrastamise ettepaneku ettevõtja Raivo Vare, majandusteadlane Jaak Leimann ja vandeadvokaat Jüri Raidla. Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi 1975. aastal lõpetanud Raidla on triumviraadis uustulnuk võrreldes ajaga, mil majandusminister Leimann, teede- ja sideminister Vare ja Surju vallast pärit rahandusminister Mart Opmann sõnastasid 17 aasta eest haldusreformi teesid. Rõhutades, et valitsus saab need ellu viia avaliku arutelu ja rahva toetuse korral.

Haldusreformi teemat hoitakse hõõgvel, kord on söed lõkkele puhutud, siis jälle kustuda lastud. Kas Stenbocki maja uues koosseisus figureerib edasi portfellita regionaalminister Siim Kiisler või sumbub temagi tõmbekeskuste põhimõttel kava? Reformi eesmärgina korratakse nagu mantrat, et vaid suured omavalitsused suudavad elanikke paremini teenindada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles