Tants hoiab nii keha kui aju trimmis

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Tantsime püsti, pikali, selgelt ja segaselt, kiiresti ja aeglaselt,” kinnitab tantsuõpetaja Annika Viibus, kes kasutab oma tundides nii moderntantsu kui põrandatehnikat.
“Tantsime püsti, pikali, selgelt ja segaselt, kiiresti ja aeglaselt,” kinnitab tantsuõpetaja Annika Viibus, kes kasutab oma tundides nii moderntantsu kui põrandatehnikat. Foto: Urmas Luik

“Ma ei ole kunagi olnud see inimene, kes läheb aeroobikasaali. Aga võib-olla peaks katsetama,” tunnistab Annika Viibus, üks neist tantsuõpetajaist-koreograafidest, kes Gabriele moe- ja tantsukoolis nii väikesi kui suuri tantsima õpetavad.

Mitte et tal oleks midagi aeroobika kui sellise vastu, aga tants meeldib rohkem, sest see on individuaalsem. Tantsutunnis on tema sõnutsi korraga vähem inimesi ja jagub igaühele eraldi tähelepanu, seal on oluline seegi, kuidas sa oma jalga tõstad või keha pöörad – seda kõike õpitaksegi.

“Aeroobika on pigem massitrenn ja selle eesmärk hoopis teine, kui meie siin teeme. Tantsutreeningu võlu seisnebki selles, et see nõuab hästi palju kaasamõtlemist, ja samal ajal koormab tervet keha, mitte ainult suuri lihasgruppe,” arvab ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles