Mai Selveri ostja kavatseb hoones remonti teha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver.
Selver. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees.

Ärimees Jüri Vipsi firma ABC Vara AS müüs esmaspäeval 51,7 miljoni krooni eest maha Pärnu Mai Selveri kinnistu, ostja kavatseb hoone fassaadi ja tehnosüsteeme remontida.

Mai Selveri aadress on Papiniidu 42, kinnistu suurus 4908 ruutmeetrit. Tehingust uudisteagentuurile BNS teada andnud ABC Vara ASi emaettevõte ABC Grupi AS teatas, et pidi kinnistu müüma võlakirjade lunastamiseks vajaliku raha hankimiseks.

ABC Grupi AS peab 18. juunil lunastama 6,2 miljoni euro eest võlakirju. Peale Mai Selveri kinnistu kuulub ABC Vara ASile Pärnus Vana-Pärnu lõppu jääv Haapsalu maantee 41 ärimaa, mille naaberkinnistul alustati 2008. aastal Vana-Pärnu kaubanduskeskuse ehitamist.

Mai Selveri kinnistu ostja on mai alguses asutatud Mai Keskus OÜ, mille omanik on Roleston Investeeringud OÜ. See omakorda kuulub Küprosel registreeritud Roleston Enterprises Limitedile.

Roleston Investeeringud rajavad või võtavad Eestis üle kaubanduskeskusi. Nende seni suuremad ettevõtmised on 26. märtsil Haapsalus avatud Rannarootsi keskus ja täna uksed avav Tabasalu kaubanduskeskus.

Roleston Investeeringuid juhib varem Hansapank Eestis ja Arco Varas töötanud Igor Mölder, tütarettevõtteid (ka Mai Keskuse OÜd) juhatab East Capitali, Onako Eesti ja Parex Banka kogemusega Marko Kull.

Kulli sõnutsi on Roleston Enterprises Limitedi taga inimesed, kes ei soovi oma nime avalikustada. Pärnu Mai keskus on ettevõtte kõige vanem kinnisvara ning selle aasta hilissuvel ja sügisel on neil kavas maja fassaadi ja tehnosüsteeme uuendada.

“Selver selle pärast uksi kinni panema ei pea ja oli väga rahul, kui remondist kuulis,” ütles Kull.

Majas tegutsevate ülejäänud üürnikega suhtlemiseks uued omanikud juhatajat palgata ei kavatse, üürnikega tegeleb Selver. Pärnu pole Kullile esimene kokkupuude Selveriga: peale Roleston Investeeringute on ta koos Mölderiga asutanud Solution Management OÜ, mille üürnikud on Jõgeva ja Jaamamõisa Selver.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles