Endlas avatakse näitus teatriinimeste lapsepõlvefotodest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feliks Kark lapsena.
Feliks Kark lapsena. Foto: Erakogu

Endla teatri sammassaalis avatakse laupäeva õhtul näitus teatriinimeste lapsepõlvefotodest pealkirjaga "Tagasi lapsepõlve". Väljapaneku vanimad fotod on kuni 60 aastat vanad.

„Kuna meie rõõmuks on märts lisaks paastukuule veel rahvusvaheline teatrikuu, siis traditsiooniliselt on sellel ajal Endla teatrigaleriis tavaks saanud eksponeerida teatriteemalisi või teatriga seonduvaid näitusi,“ rääkis Endla teatri pressiesindaja Katrin Maimik.

Teatrikuul on Endla teatrigaleriis tutvustatud nii teatri ajalugu kui teatrikunstnike loomingut. 2013. aasta näitus "Olla või mitte ollallaa" osutus ülimenukaks nii publiku kui osavõtjate seas. Näitusel osales 38 Endla teatri töötajat.

„Käesoleva näituse valmimiseks ja kordaminekuks annab taas oma personaalse panuse projektis vabatahtlikult osalev Endla teatri töökas kollektiiv,“ rääkis Maimik. „Lõpptulemusena valmib näitus kõigi näitusel osalejate lapsepõlvest ühe hetke kaudu – emotsionaalne roll on nii pildi interjööril, portreteeritava riietusel kui ajahetkel.“

Näituse kuraator on Endla teatri lavastusjuht Andrus Jõhvik.

Näitus jääb avatuks 29. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles