Heikki Mäki: Mulle tundub, et tööjõurendifirmal on Pärnumaal päris palju tööd

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Mäki jutu järgi on Tallinn tööjõu rentimisega rohkem harjunud, kuid üle-eestilises plaanis on tegu suhteliselt tundmatu äriga.
Heikki Mäki jutu järgi on Tallinn tööjõu rentimisega rohkem harjunud, kuid üle-eestilises plaanis on tegu suhteliselt tundmatu äriga. Foto: Ants Liigus

Mõte tööjõu rentimisest tundub Eesti ettevõtetele veel võõravõitu, kuid mujal maailmas on personali ajutine rentimine vägagi levinud lahendus, kui töömaht tootmises äkki ja palju kasvab.

Et Pärnus tegutseb üksjagu selliseid firmasid, mis võiksid inimesi püsiva palkamise asemel hoopiski rentida, avab siin oma esinduse Eesti suurim personaliteenuste firma OÜ Finesta Baltic.

Selle tegevjuht ja üks omanikke Heikki Mäki teab omast käest, kui keeruline on ajutise tööjõupuudusega toime tulla. Elektroonikakontserni Elcoteq Tallinna tehase juhina puutus ta ikka ja jälle kokku olukorraga, kus ühel hetkel tuli suur tellimus ja tehas vajas päeva pealt juurde kümneid töökäsi. Kitsikusest päästis rendifirma, mis garanteeris Elcoteqile vajaliku tööjõu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles