Kriminaalpolitsei korraldas Pärnu linna spordinõuniku töö- ja elukohas läbiotsimise

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse spordinõunik Uno Koort. Arhiivifoto.
Pärnu linnavalitsuse spordinõunik Uno Koort. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkriminaalpolitsei esitas kuriteokahtlustuse Pärnu linnavalitsuse spordinõunikule Uno Koortile ja korraldas möödunud nädala lõpus linnavalitsuses ja mehe kodus läbiotsimise.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnade kohaselt on Koortile esitatud kahtlustus omastamise toimepanemises seoses ametiülesannete täitmisega.

Keskkriminaalpolitsei pressiesindaja Kaarel Kuuse ütles BNSile, et keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo otsis Koorti kabineti ja kodu läbi möödunud neljapäeval.  

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas jäi läbiotsimiste ja linnaametniku kohale kerkinud kahtlustuste kommenteerimisel napisõnaliseks. Küsimustele, kas Pärnu linnavalitsus teab, milles Koorti kahtlustatakse, kas politsei linnavalitsusest midagi kaasa viis ja kui kaua läbiotsimine kestis, vastas Murakas lakooniliselt: "Valdkonna abilinnapea Jane Mets ning haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Andrus Haugas olid läbiotsimise toimumisega linnavalitsuses kursis."

Uno Koort töötab Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnas spordinõuniku ametikohal. Koort on seotud ka firmaga Aspo Sport OÜ, mis hooldab linna kõiki jalgpalliväljakuid.

Hiljuti tekkis skandaal selle ümber, et Koort kannab linna eelarvest staadionide kevadiseks ja sügiseseks hoolduseks ettenähtud raha jalgpalliklubidele. Seejärel kannavad klubid sellesama raha tagasi Aspo Sport OÜ-le, misjärel tõmbab Koort Aspo Spordi töötunked selga, istub masina peale ja teeb töö ära. Siis vahetab ta tunked pintsaku vastu ja annab oma tööle hinnangu.

Osaühingule Aspo Sport kuuluvad Ringi tänaval asuv hostel Terve ja Tammsaare puiestee ääres asuv tennisekompleks.

Aspo Spordi majandusaasta aruande järgi oli firmal 2012. aastal varasid 174 472 euro eest. Firma müügitulu oli 57 506 eurot ja kahjum 4646 eurot.

Omal ajal oli Haapsalust pärit Koort kõrgel tasemel vehkleja. Ta on tulnud espadronis individuaalselt kuuel korral Eesti meistriks, meeskondlikke meistritiitleid on tal neli. 1976–95 kuulus Koort Eesti espadronikoondisse ja osales 1993. aastal MMil.  

Koort on töötanud Haapsalu spordikomitees, Pärnu spordikoolis vehklemistreenerina ja Pärnu 4. keskkoolis kehalise kasvatuse õpetajana. 1990–94 oli Koort Pärnu linnavalitsuse spordiameti juhataja. 1997. aastast on ta Pärnu linnavalitsuse kultuuriosakonna spordinõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles