Ennatlik suverehvide kasutamine põhjustas liiklusõnnetuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul sõitis Audru vallas Põhara külas teelt välja ja rullus üle katuse sõiduauto Honda CR-V.
Täna hommikul sõitis Audru vallas Põhara külas teelt välja ja rullus üle katuse sõiduauto Honda CR-V. Foto: Lääne prefektuur

Täna hommikul juhtus Pärnumaal Audru vallas liiklusõnnetus, mis oli põhjustatud sellest, et sõidukijuht kasutas oma autol suverehve, teatas politsei.

Kella 7 paiku hommikul sõitis Pärnumaal Audru vallas Põhara külas Pärnu–Lihula maanteel teelt välja ja rullus üle katuse sõiduauto Honda CR-V, mille roolis olnud 74aastane mees sai viga.

Lääne prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnade järgi oli õnnetuse põhjuseks see, et eile õhtul sadanud vihm ja sellele järgnenud külm muutsid hommikuks teekatted libedaks.

„Kuna sõidukil olid suverehvid, siis ei taganud need libedal teel piisavalt pidamist,“ ütles Peremees.

Peremees tuletas meelde, et kuigi suverehvide kasutamine on lubatud alates 1. märtsist, tuleb alati kriitiliselt ilmaolusid hinnata.

“Kui ikkagi ilmateenistus lubab veel öökülmasid ja teadaolevalt on veel tulekul lume- või lörtsisadu, ei tasu kiirustada talverehve suve omade vastu välja vahetama. Varakevadised hommikud-õhtud on nullilähedaste või isegi miinuskraadidega, mis vahelduvad päevasoojaga – seega tuleb ennekõike mõelda ohutule liiklemisele,“ märkis Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles