Taaramäe lõikus õnnestus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pikalt tervisehädadega kimpus olnud Cofidise klubi profirattur Rein Taaramäe käis kõrioperatsioonil, mille eesmärk oli likvideerida tippkoormustel hingamisvaegusi tekitanud probleem. Lõikus õnnestus ja aprillis pääseb Taaramäe taas võistlema, vahendab ERR Sport.

Vändra Viko klubist välja kasvanud Taaramäe pidanuks sel nädalal võistlema Pariis-Nice’i velotuuril, kuid hooaja alguse tagasihoidlikud tulemused ja eelkõige enesetunne sundisid jalgratturit pöörduma Tartus doktor Priit Kasenõmme poole. Juba mullu endast märku andnud probleem seisnes pikemaajalisel maksimaalsel pingutusel, just tõusudel tekkinud õhupuuduses.

Sellega kaasnes hüperventilatsioon ehk liigne hingamine. “Aeg-ajalt seda isegi ei tekkinud, sest kui olin juba väsinud, väljendus kõik jalgades,” ütles Taaramäe. “Kui etapi algus oli raske, siis lõpuks olid jalad kogu päevast valusad.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles