Ratastoolitantsijad peavad pidu

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakate algatus tõi kümme aastat tagasi ratastoolitantsu kultuuri Eestisse. Aeg on läinud nii kiiresti, et esimene ümmargune aastapäev saabus neile endalegi ootamatult.
Pärnakate algatus tõi kümme aastat tagasi ratastoolitantsu kultuuri Eestisse. Aeg on läinud nii kiiresti, et esimene ümmargune aastapäev saabus neile endalegi ootamatult. Foto: Erakogu

Niisama kaua, kui on tegutsenud Pärnus ja seeläbi Eestiski ratastoolitantsijad, on nende juhendaja Kaie Segergi ratastoolis istunud. Homme tähistavad nad Nooruse majas oma 10. aastapäeva.

Tantsuõpetaja rääkis, et õppimine ja õpetamine on olnud vastastikune – tema õpetab neile liikumise joonised selgeks ja nemad õpetavad talle ratastooli kasutamise nippe, sest tund-paar nädalas ratastoolis olemist pole teda veel teinud osavaks.

“Olin algul nagu saamatus kuubis – ei teadnud, kuidas teha pöördeid, keerdeid, kuidas ratta juhtimine üldse käib,” muheles ta. “Olles aastaid olnud aeroobikatreenergi, sain uue teadmise, et mul on peopesas lihased, mis jäid pärast esimest trenni valusaks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles