Sauga põhikoolis joonistati emakeelenädalal kõnekäände

, Sauga põhikooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetked vanasõnade lavastamise konkursilt.
Hetked vanasõnade lavastamise konkursilt. Foto: Erakogu

Sauga põhikoolis tänavu 10. kuni 14. märtsini toimunud emakeelenädala moto oli „Meie kujundlik sõnavara“.

Kooli traditsioonilise emakeelenädala avas kõnekäändude päev, lapsed joonistasid värvikad ütlused piltideks ja nendest valmis fantaasiarikas näitus kooli fuajees. Populaarsemateks kõnekäändudeks olid ,,Tantsib teise pilli järgi”, ,,Nagu hane selga vesi” ja ,,Vesi ahjus”.

Teisipäeval toimus kauni käekirja võistlus. Ilukirjakonkursil tuli õpilastel lõikude kaupa ümber kirjutada Fr. R. Faehlmanni müütiline muistend. Õpetajatest koosnenud žürii nentis rõõmuga, et arvuti pole suutnud laste käekirja ära rikkuda, üllatavalt palju kirjatehnikakunsti auhindu jagati seekord ka poistele.

Kolmapäeval kogunes koolipere saali, et üheskoos mõõtu võtta vanasõnade lavastamise konkursil. Heal tasemel näitlemishuvilisi võistkondi tuli lavale nii palju, et hindajatel eesotsas kooli direktori Arvo Taliga oli parimatest parimate väljaselgitamisel tükk peamurdmist.

Emakeelenädal lõppes ülekoolilise luulekonkursiga, kus astuti üles nii tuntud eesti luuletajate kui ka omaloominguliste luuletustega.

Emakeelepäeval, 14. märtsil toimunud pidulikul aktusel tunnustati parimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles