Tahkuranna vald kaebas Ragn-Sellsi kohtuvõidu edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tahkuranna vald kaebas edasi Tallinna halduskohtu 4. märtsi otsuse, mis andis jäätmeveofirmale AS Ragn-Sells õiguse valida jäätmeveol jäätmekäitleja.

Vald esitas apellatsiooni, ütles vallavanem Karel Tölp BNSile.

Ettevõte võitis 2012. aastal Tahkuranna vallavalitsuse korraldatud Pärnumaa omavalitsuste Surju, Tori, Paikuse ja Tahkuranna valla ning Sindi linna jäätmeveo korraldamise kolmeaastase hanke maksumusega 780 000 eurot, kuid vaidlustas paar kuud enne lepingu sõlmimist kohustuse viia kogutud olmejäätmed ladestamiseks Paikre prügilasse.

Nõue ei ole objektiivselt põhjendatud ja kahjustab ettevõtlusvabadust, kuna pakkujatel ei ole võimalik anda olmejäätmeid üle enda valitud jäätmekäitlejatele, põhjendas ettevõte.

Tahkuranna vallavalitsus ütles vastuseks, et pakkujad ei saa hankijale ette dikteerida hankelepingu tingimusi. Seaduse kohaselt saab määrata jäätmekäitluskoha kohalik omavalitsus, põhjendas vald. Vaidlustuskomisjon oli seisukohal, et hankija oli täitnud seadusest tuleneva kohustuse jäätmekäitluskoha määramiseks ja andis õiguse vallale.

2012. aastal pea 400 000 eurot kahjumit saanud Pärnu linna ja Paikuse valla jäätmekäitleja Paikre sai mullu 113 000 eurot kahjumit. Alates 2012. aastast on Paikre kaotanud ligikaudu 5000 tonni jäätmeid aastas, mille Ragn-Sells Iru elektrijaama kateldesse viib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles