Pargi rajaja tahab pargile õiget nime

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Karula on rahul, et 1967. aastal istutatud tammesid ümbritsevate puude võrasid on kärbitud ja park kenasti korras. Ainult see nimi, Koolinoorte metsapark, ei passi.
Ülo Karula on rahul, et 1967. aastal istutatud tammesid ümbritsevate puude võrasid on kärbitud ja park kenasti korras. Ainult see nimi, Koolinoorte metsapark, ei passi. Foto: Ants Liigus

Kuigi Koolinoorte metsapargi sünnist möödub peagi 47 aastat, on pargi rajanud Ülo Karulal rohealaga seoses jätkuvalt mure: pargi nimi pole päris õige.

„Mitte koolinoorte, mitte saadikute, vaid Merimetsa park peab seal olema,” väitis Karula, kes 1967. aasta mai alguses pani Uus-Merimetsa tänavast mere poole jääval Raja ja Saare tänava vahelisel lagedal mulda esimesed istikud.

Vägevaim argument nüüd juba aastakümneid vana nurina vaigistamiseks peitub Karula kinnitusel kõige esimestena istutatud nelja tamme juurte all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles