Purjuspäi avarii põhjustanud mees mõisteti tingimisi vangi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu maakohus karistas täna tingimisi vangistusega meest, kelle põhjustatud liiklusõnnetuses sai mullu oktoobris üks kannatanutest raske tervisekahjustuse.

Kohus mõistis lühimenetluses 30aastase Indrek Tarlapi süüdi liiklusnõuete rikkumises, millega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus ning mõistis talle ühe aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse poolteise aasta pikkuse katseajaga.

Lisakaristusena otsustas kohus võtta mehelt aastaks ja kuueks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. Samuti on Tarlap käitumiskontrolli ajal kohustatud osalema liiklusohutuse programmis.

Tsiviilhagi korras mõistis kohus kannatanule Tarlapilt välja varalist kahju 1200 ja mittevaralist kahju 30 000 krooni. Kohtukulude katteks tuleb mehel riigituludesse kanda kokku 10 607 krooni.

Süüdistuse kohaselt juhtis alkoholijoobes Tarlap eelmise aasta 30. oktoobri õhtul Paikusel sõiduautot Opel ning sõitis tagant otsa vasakpöörde sooritamist ootavale sõiduautole BMW. Opeli tagaistmel viibinud mees, kelle turvavöö oli kinnitamata, sai liiklusõnnetuse tagajärjel raske tervisekahjustuse. BMW juht ja Opeli kaasreisija pääsesid kergete tervisekahjustustega.

Prokuratuuri teatel rikkus Tarlap ka mitmeid liiklusseaduse nõudeid: oli autoroolis joobeseisundis, sõidutas reisijat, kes ei olnud turvavööga kinnitatud, ning ei kohandanud oma sõiduki kiirust oludele vastavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles