Volikogu ei hakka huvide deklaratsioone kontrollima

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu istungite saal.
Pärnu linnavolikogu istungite saal. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu leidis üksmeelselt, et volikogu revisjonikomisjonil pole vaja huvide deklaratsioone kontrollida, sest linnavalitsus majanduskomisjoni vastavat ettepanekut ei toetanud.

Korruptsioonivastase seaduse rakendamiseks tehti volikogus lausa kolm eelnõu. Neist esimeses tegi linnavalitsus ettepaneku, et peale seaduses ette nähtud volikogu ja linnavalitsuse liikmete peaksid deklaratsiooni esitama Pärnu linna valitseva mõju all olevate äriühingute ja Pärnu linna asutatud sihtasutuste juhatuste liikmed.

Volikogu majanduskomisjon soovitas deklarantide ringi lisada linnavalitsuse osakonnajuhatajad, teenistuste juhatajad ja linnasekretäri. Kuna seni polnud deklaratsioone läbi vaatama pidanud komisjon viie-kuue aasta jooksul isegi kokku tulnud, tegi komisjon ettepaneku volitada volikogu revisjonikomisjoni huvide deklaratsioone kontrollima.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles