Pärnu teeb viimaseid ettevalmistusi Hansapäevadeks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseumis saab vaadata näitust "Hansalinn Pärnu".
Pärnu muuseumis saab vaadata näitust "Hansalinn Pärnu". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu rahvusvaheliste Hansapäevade avamiseni 24. juunil on veel aega, aga juba praegu on võimalik end suurürituse lainele viia, kui Pärnu muuseumist või keskraamatukogust läbi astuda.

Ühtlasi saavad vähemalt kesklinnas peatselt ühele poole mitmed remondid ja tänavad saavad uue asfaltkatte, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Pärnu muuseumi näitusel "Hansalinn Pärnu" saab ülevaate Pärnu kaubanduse geograafiast 13.-17. sajandil. Näeb ka vanu rõivatükke ja leidude järgi valmistatud rõivaid.

Keskraamatukogus käib aga "HANSAreisiKOHVRI" näituse ülespanek, kus saab kunstnike reisikohvritesse piiluda. Osa kunstnikke saatis oma kohvrid posti või kulleriga, osa tuli või tuleb nendega ise. Näituse idee tuli linnagalerii juhil Alar Raudojal kolme aasta eest Saksamaal Lippstadtis, kui Hansapäevade kunstiprogramm esmakordselt toimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles