Juhtkiri: Volikogu peaks vaatama peeglisse

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linna koduleheküljelt leiab uue üldplaneeringu viimase versiooni. Selle vastuvõtmiseni läheb veel aega. Üleeilselt linnavolikogu esimehe Krista Nõmme korraldatud linnakodanike ja linnavalitsuse planeerimisosakonna töötajate kohtumiselt jäi selgelt kõlama, et suvepealinna kohta on see mage üldplaneering, mis ei lahenda probleeme ega puhu tuult linnaarenduse sorgus tiibadesse.

Just linnavolikogu peaks andma linnavalitsusele suuniseid, kuhu Pärnu planeerimisel liikuda. Ent võtke volikogu planeeringukomisjoni koosseis. Kui mitme puhul neist võime täie kindlusega väita, et neil pole linnaplaneerimises mingeid isiklikke või ärihuvisid? Need inimesed on karmis vähemuses.

Tõde on selline, et valdav osa linnavolinikke on vaikselt rahul praeguse nn konnatiigi olukorraga. Pole vaja liigset tüli, las linnulennulises kesklinnapildis domineerib Kungla keskuse sinine tagumik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles