RKAS otsib Pärnu Koidula gümnaasiumi õppehoone rekonstrueerijat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula gümnaasium. Foto on illustreeriv.
Koidula gümnaasium. Foto on illustreeriv. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kuulutas välja Pärnu Koidula gümnaasiumi õppehoone rekonstrueerimistööde riigihanke, ehitustegevusega on plaanis alustada suvel ja kool avada 2015. aasta sügisel.

Tulevane riigigümnaasium rajatakse praeguse Pärnu Koidula gümnaasium baasil ja selleks rekonstrueeritakse täielikult tänapäevastele nõuetele vastavaks 1979. aastal valminud õppehoone ja osaliselt spordihoone. Erilist tähelepanu pööratakse nüüdisaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ja energiasäästlikkusele, teatas RKAS.

Hoone arhitektuurne osa säilib üldjoontes endisel kujul. Juurde ehitatakse lift ja lifti fuajeed kolmandale ja neljandale korrusele ja tehnilised ruumid katustele. Hoone peasissepääs jääb olemasolevasse kohta, liikumisraskustega õpilastele luuakse ratastooliga sisenemiseks uus pääs hoone kagupoolse sisehoovi soklikorrusele. Kogu hoone muudetakse planeeringuga seest avaramaks, samuti tekitatakse juurde suuremad hajumisalad söökla ja aula ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles