Kaitsekohustused ei leevenenud ega läinud rangemaks

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogiamälestise piir ei tähenda veel kitsenduste lõppu. Kuigi Kaevu tänav on Räämal mälestise välispiir, tuleb Riia-poolse serva majaomanikel arvestada kitsendustega, mis kehtivad kaitseala 50 meetri laiuses kaitsevööndis.
Arheoloogiamälestise piir ei tähenda veel kitsenduste lõppu. Kuigi Kaevu tänav on Räämal mälestise välispiir, tuleb Riia-poolse serva majaomanikel arvestada kitsendustega, mis kehtivad kaitseala 50 meetri laiuses kaitsevööndis. Foto: Ants Liigus

Pärnu Postimehe 26. märtsi lehenumbris avaldas muinsuskaitseamet Pärnu vanalinnas, Vana-Pärnus ja Räämal, osalt ka Ülejõel ja Vana-Saugas riigi kaitse all olevate kinnismälestiste kaitsekohustuse teatised.

Tegu on arheoloogiliste kaitsealadega, mis kaitsekohustuste poolest mõnevõrra erinevad linna ja kuurordi muinsuskaitsealal kehtestatutest.

Põhjus, miks muinsuskaitseamet kaitsekohustuse teatised ajalehes avaldas, on muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektori Nele Rendi sõnade kohaselt lihtsalt selles, et varem pole seda millegipärast tehtud ja ajalehe kaudu on kinnistuomanikele kaitsealal korraga lihtsam nende kohustusi meelde tuletada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles