Juhtkiri: Rail Baltic pole usuküsimus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sotsiaaldemokraatliku erakonna ja Reformierakonna vastses koalitsioonileppes, millest lähiaastal lähtuda püütakse, on Rail Balticut märgitud kahes punktis.

Sealt saab lugeda, et seistakse Rail Balticu rajamise eest. See annab alust arvata, et Rail Balticu rajamise ettevalmistamisega jätkatakse vähemalt samamoodi, kui tegi seda Reformierakonna ja IRLi võimuliit. Teine punkt, milles idee järgi Tallinna Varssavi või Berliiniga ühendavat raudteed mainitakse, teatab, et “otsustame aasta jooksul Eesti julgeolekule strateegiliselt olulise Rail Balticu trassivaliku kohalike elanike elu- ja looduskeskkonda hoidvaid soove võimalikult palju arvestades. Täpsustame Rail Balticu eeldatavaid kasutuskulusid”.

Iseenesest võib sellest eesmärgipüstitusest lugeda välja nii senise töö loogilist jätkamist ja seda piisavalt kiiresti, nagu vaja, kuid teisest küljest võib seda tõlgendada nii, et vahepeal tugevalt hoogustunud Rail Balticu venitamine Tartu poole algab taas. Majandus- ja kommunikatsiooniministri portfelli hoidis eelmises valitsuses Juhan Parts ja tema seisnuks ilmselt jätkuvalt selle eest, et Rail Baltic kulgeks Tallinna-Pärnu-Riia, mitte Tallinna-Tartu-Riia kaudu, sest esimene valik on mõistlikum, soodsam ja kiirem. Nüüd on see portfell Urve Palo käes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles