PRIA: Pärnus on abijagamine tarbetult keeruline

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati jõudis Pärnus Euroopa Liidu toiduabi raames jahusaadetis.
Viimati jõudis Pärnus Euroopa Liidu toiduabi raames jahusaadetis. Foto: Ants Liigus

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) reageeris 9. juuni Pärnu Postimehes avaldatud loole ”Linnavalitsuse saamatus ajatas toiduabi jagamise”.

PRIA pressiesindaja Maris Sarv-Kaasik kirjutas: ”Oli veidi kummaline lugeda, et Pärnus peavad abivajajad esmalt sotsiaalosakonnast tõendi võtma. Sellist nõuet toiduabiga seotud õigusaktides pole, et keegi peaks enda ”kvalifitseerumist” tõendama. Kui linnavalitsus Pärnus toiduabi jagamise enda peale võttis, peaksid neil endil ju olema andmed abivajajate kohta või kui neid polnud, miks tuleb abi vajadust linnaametnikele tõendama minna kuhugi teise kohta ja saada paber?

Miks ei või abivajaja otse pakki saades linnavalitsuse töötajale oma abivajamist kinnitada? Ei ole kuulnud küll, et kusagil mujal oleks asi nii keeruline.”

Sarv-Kaasik kinnitas, et pooled lepivad omavahel kokku, kuidas toiduabi jagamisel kohapeal ülesanded jaotuvad. PRIA kui makseagentuuri ees, mis abi on vahendanud, vastutab kogu asjaajamise ja dokumentatsiooni suhtes heategevusorganisatsioon. Kõnealusel juhul Eesti Punane Rist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles