Lottemaa saab ristmiku ja Tammiste kergliiklustee

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti Lääne regiooni jääb viis maakonda ja kontor asub Pärnus, selle juhataja Enn Raadik näitas kaardil Pärnumaal teelõike, mis lähevad kevadest remonti.
Maanteeameti Lääne regiooni jääb viis maakonda ja kontor asub Pärnus, selle juhataja Enn Raadik näitas kaardil Pärnumaal teelõike, mis lähevad kevadest remonti. Foto: Urmas Luik

Kuigi riigi suurimas maakonnas on teetöödeks raha tänavu pea kolm miljonit eurot vähem kui eelmisel aastal, jagub 12,3 miljonist eurost mitme olulise lõigu ja silla remondiks ning Lottemaa teemapargi ristmiku väljaehitamiseks.

Riigi maanteeamet on suuremad teetööd koondanud Tallinna ja Tartu ümber, seda põhjusel, et euroraha on mõeldud põhimaanteedele. Kõrval- ja tugiteed jäävad vaeslapse ossa. Markantne näide on kas või see, et kui eelmisel aastal tehti Pärnu maakonnas riigiteedele tolmuvabu katteid 53 kilomeetrit, siis sel aastal on kogu riigis tolmuvabade katete ehitamiseks raha vaid 50 kilomeetri jaoks.

Seega ei arvesta riigi teehoiukava aastateks 2014–2020 piirkondlike vajadustega, sellega, et peale kolme-nelja suurema linna on Eestis teisigi kohti, kus riigile kuuluvad teed karjuvad remondi järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles