Kaitseliitlased harjutasid sadama kaitsmist

, Kaitseliidu Pärnu maleva teavituspealik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased õppisid Tallinna maleva vabatahtliku instruktori nooremveebel Reimo Reitsniku juhendamisel muuhulgas ka tegutsemist vastuhaku korral.
Kaitseliitlased õppisid Tallinna maleva vabatahtliku instruktori nooremveebel Reimo Reitsniku juhendamisel muuhulgas ka tegutsemist vastuhaku korral. Foto: Jaanus Ots

Läinud nädalavahetusel võis Pärnu sadama territooriumil näha laigulistes vormides kaitseliitlasi, kes otsisid läbi autosid ja uurisid inimeste dokumente. Tegu ei olnud mingi erioperatsiooniga, vaid Pärnumaa maleva sadamakaitse õppusega, mis oli realistlikkuse huvides toodud linnaruumi.

„Kuna meie üksuse põhiülesanne on sadama ja sadamaobjektide ja teiste rannikul asuvate objektide kaitse ning vastase dessandi avastamine ja tõrje, tekkis mõte viia õppus võimalikult realistlikesse tingimustesse,“ põhjendas õppuse keskmes olnud rannakaitserühma ülem lipnik Jaanus Ots asukohavalikut.

„Pärnu sadama valisime, kuna reaalse ohu korral on see suure tõenäosusega meie tegevuse põhiline vastutusala,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles