Pärnu esimene töömess jagas lootust uuele töökohale

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paarkümmend firmat otsis messil töötajaid ning huvilised said infot Soomes ja Suurbritannias töötamise kohta.
Paarkümmend firmat otsis messil töötajaid ning huvilised said infot Soomes ja Suurbritannias töötamise kohta. Foto: Ants Liigus

Pärnu esimesel töömessil said sajad inimesed täita tööle kandideerimise ankeete, kuid paraku tõi mess välja vastuolu: kuigi tuhanded inimesed on tööta, ei saa ettevõtjad just tööjõu puudusel laieneda.

Töötukassa korraldatud mess oli eile väga rahvarohke. Oma boksidega oli väljas paarkümmend tööandjat, kes pakkusid kohapeal võimalust inimestel tööle kandideerimise ankeete täita. Kõige enam ankeeditäitjaid oli näha Tervise sanatooriumi, Ruukki Productsi ja Scanfili boksi juures, samuti Soome tööpakkumiste boksi taga.

Puhastusteenuseid pakkuva SOL Eesti töödejuhataja Malle Soomre rõõmustas, et pool tundi pärast messi algust oli neil juba mitu täidetud ankeeti kausta vahel. Kas või homsest oleks neil pakkuda osalise tööajaga kohti. “Väga hea meelega võtamegi tööle inimesi, kes soovivad töötada osalise ajaga, näiteks pensionäre ja puudega inimesi,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles