Juhtkiri: Tööjõud ja tööjõuetus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sel nädalal toimus Pärnus töötukassa eestvõttel esmakordselt töömess, millelaadset siinmail pole varem toimunud, ja nagu näitas kontserdimajja uudistama tulnud inimeste hulk, on vajadus tööotsija ja tööandja vahetu kokkuviimise järele Pärnumaal vägagi olemas. Statistika järgi on Pärnumaal 2200 töötut ja vabu töökohti kolmesaja ringis. See on muidugi üks näitaja ja kindlasti mitte ammendav vahend tegemaks järeldusi, mis maakonna tööturul tegelikult toimub ja toimuda võiks.

Maakonna edukus sõltub sellest, kui palju on töökohti ja töötajaid ja milline on mõlema kvaliteet. Nagu ütles Pärnu Postimehele Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) juhatuse liige Sulev Alajõe, töötab välismaal ja mujal Eestis umbes 4000 end pärnakana identifitseerivat inimest. Seega leiabki PEAK, et kui töötukassa suunab tähelepanu töötutele, tuleb selle kõrval näha vaeva, toomaks maakonda tagasi praegu mujal töötavaid inimesi.

Võimalike tööotsijate ringi tulebki vaadata laiemalt, kui töötuse protsent seda näitab, sest peale töötute ja nende, kes parema meelega töötaksid Pärnumaal kui mujal, leidub palju neidki, kes vahetaksid oma väikse sissetulekuga töökoha teise samas maakonnas pakutava ja parema palgaga töökoha vastu. Sellest tulenevalt võivadki kasu tuua nii töömessid kui PEAKi avatav tööotsijate ja -pakkujate paremaks kokkuviimiseks mõeldud töövahendusportaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles