Rannahotelli kõrvale võib uus hotell kerkida

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsusele surve avaldamiseks on C.H.P. lasknud oma varal laguneda, et see näotu raviplaaži hoone asemele võimalikult suurt hoonet lubaks.
Linnavalitsusele surve avaldamiseks on C.H.P. lasknud oma varal laguneda, et see näotu raviplaaži hoone asemele võimalikult suurt hoonet lubaks. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus saatis volikogule kehtestamiseks detailplaneeringu, mis lubab Tartu ärimeestel Rannahotelli kõrvale uue hotelli ehitada, endise raviplaaži hoone müügist alguse saanud vaidlused on kestnud 14 aastat.

Eelmise sajandi kuuekümnendatel aastatel ehitati Rannahotelli kõrvale ühekorruseline raviplaaži hoone, mida juba ammu ei kasutata. 2000. aasta oktoobris müüs ametiühingute keskliit selle miljoni krooni eest Marcel Vichmanni ettevõttele Balterex Oil, kes soovis maa ostueesõigusega erastada.

Linnavalitsus keeldus, sest 1999. aastal kehtestatud detailplaneeringu järgi ei kuulunud katastriüksus hoonestamisele. 2001. septembris vastu võetud Pärnu üldplaneeringu järgi, mis praeguseni kehtib, on Ranna pst 7 sihtotstarve üldmaa ehk pargiala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles