Pärnus toimub esimene trepijooks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillakeskus. Foto on illustreeriv.
Sillakeskus. Foto on illustreeriv. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Laupäeval, 12. aprillil toimub Pärnus Sillakeskuse kaheksakorruselises kontorihoones Sillakeskuse esimene trepijooks.

Kavas on poole ja täismaja jooks – esimene lastele, teine kõigile teistele.

Trepijooksud on populaarsed kõikjal maailmas. Eestis on Tartus aastaid midagi samalaadset toimunud EPA tornis, Tallinnas on tuntust kogunud Swisshotelli ja teletorni trepijooksud.

Sillakeskuse trepijooks erineb teistest jooksudest selle poolest, et siin joostakse kõigepealt maja ühes otsas trepist üles, pärast pika koridori läbimist teiselt poolt alla ja siis pool ringi ümber maja. Selline distants on tingitud maja väiksusest – Pärnus kõrgemaid maju võtta pole ja kuidagimoodi tuleb osalejatele koormus kätte anda.

Trepijooksu idee pakkus välja üks A2K Spordi poe klient Suzuki Pärnu suusasarja viimasel etapil, küsides suusasarja korraldajalt: „Miks te Pärnu ainukeses kõrghoones midagi sellist ei võiks teha, endal on teil pood ka seal?“. Mõte meeldis A2K spordiklubi inimestele, kes arvasid, et vahepeal horisontaalsuuna asemel vertikaalis joosta on lihtsalt lõbus ja omapärane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles