Kaitseliit soovib süvendada ühistegevust

, Kaitseliidu Pärnu maleva teavituspealik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimus Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja Pärnumaa omavalitsuste liidu
koostöökohtumine.
Eile toimus Kaitseliidu Pärnumaa maleva ja Pärnumaa omavalitsuste liidu koostöökohtumine. Foto: Karri Kaas

Kaitseliidu Pärnumaa maleva Tallinna maantee majas toimunud töökohtumisel tutvustas Pärnumaa malev kohalikele avaliku sektori esindajatele Kaitseliitu ja võimalusi, mida organisatsioon neile pakub.

Ürituse eesmärgiks oli Pärnumaa omavalitsuste liidu, jahimeeste liidu, riigimetsa majandamise keskuse ja Pärnumaa maleva vahelise koostöö tihendamine. Kuigi ühistegevus on Pärnumaal enamasti alati hästi toiminud, leidub kindlasti valdkondi, kus see võiks olla pisut tõhusam.

Kohtumise juhatas sisse malevapealik major Tõnu Miil, kes rääkis kohale tulnud paarikümnele inimesele Kaitseliidu olemusest ja ülesannetest nii riiklikul kui kohalikul tasandil.

„Kui me ise arvame, et kõik teavad, mida Kaitseliit endast kujutab, siis tegelikult see nii ei ole. Meie sihiks on seda muuta,“ selgitas major Miil, miks malev võttis nõuks selline üritus korraldada.

„Kaitseliidu põhiline tegevus on küll sõjaline, kuid see ei tähenda, et me midagi muud ei tohiks teha,“ ütles malevapealik ja tõi näiteks maleva otsingu- ja päästerühma, mis on võimeline kriiside, olgu need siis loodusjõudude põhjustatud või inimtegevusest tingitud, puhul kohalikele elanikele appi tulema.

Kriisireguleerimine ongi valdkond, milles malev soovib kohalike omavalitsustega tihedamalt koostööd arendada. Eelkõige juhtimisalast õpetust jagades, kuid vajadusel ise nõu ja jõuga panustades. Seda oskavad hinnata kohalikud omavalitsusjuhidki.

„Oma peas olen ma küll välja mõelnud, kuidas kriisi korral tegutseda tuleb, kuid kindlasti läheb meil selle juures abi vaja,“ nentis Halinga vallavanem Ülle Vapper.

Samuti soovib malev süvendada noorsootöö alast ühistegevust. Kaitseliidu noorteorganisatsioonid Noored Kotkad ja Kodutütred pakuvad 7–18aastastele poistele ja tüdrukutele head ajaviitmismoodust, mis peale kõige muule on tasuta.

Maleva noorteinstruktor Rait Vaeno kutsus omavalitsusjuhte üles leidma inimesi, kes nende valdades oleksid nõus noorkotkaste ja kodutütarde juhendajateks hakkama. „Noored on meil olemas, ainult noortejuhtidest on puudus,“ ütles ta.

Veel räägiti kohtumisel mitmest koostöövaldkonnast, kus malev ja kohalikud omavalitsused ühiselt tegutsedes parema tulemuseni võiksid jõuda. Sooja vastuvõtu osaliseks sai mõte jätkata selliste ürituste ja õppepäevade korraldamist tulevikus.

Pärnu abilinnapeast aktiivne kaitseliitlane Romek Konsenkranius kutsus üles omavalitsusjuhte ja kõiki teisigi Kaitseliiduga liituma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles