Keskerakond ei toeta Sõpruse müüki

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taastusravikeskusele Sõprus kuuluv puitvilla Pärnus.
Taastusravikeskusele Sõprus kuuluv puitvilla Pärnus. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu keskfraktsioon ei toeta linnale kuuluva taastusravikeskuse Sõprus müüki, fraktsiooni hinnangul on müügiaeg vale ja hind valedel alustel kujundatud.

Pärnu linnavolikogu arutab Sõpruse aktsiate müüki neljapäeval. Opositsioonis Keskerakonna saadikuid ühendava keskfraktsiooni esimees Mart Viisitamm pidas tõenäoliseks, et müügiplaan leiab linnavolinike seas toetust.

“Kahjuks jätavad koalitsiooni kuuluvad volinikud tähelepanuta asjaolu, et Sõpruse müügihinna kujundamist on alustatud täiesti valedel alustel. Nimelt võetakse aluseks Sõpruse kinnistute alune maa, kuid ettevõte oma potentsiaaliga jäetakse tähelepanuta,“ kommenteeris Viisitamm eelnõu.

Viisitamme sõnutsi ei ole õigesti valitud müügiaegki. “Eestis on endiselt majanduslik madalseis, peale selle on tänu võimalikule eurole üleminekule tekkinud teatud vaikuseperiood, kus nii müüjad kui ostjad on ootel,“ ütles Pärnu eelmine linnapea.

Samuti ei mõista Viisitamm abilinnapea Annely Akkermanni põhjendust, nagu oleks Sõpruse väärtus viimastel aastatel kahanenud ja seetõttu polegi mõtet müügiga oodata. “Väärtus on langenud turul oleva nõudluse ja pakkumise suhte muutumise, mitte ettevõtte käekäigu tõttu. Sõprusesse on korralikult investeeritud ja kindlasti on ettevõtte üle saanud jaanuaritormijärgsest madalseisust,” lausus Viisitamm.

Taastusravikeskuse Sõprus alghinnaks soovitab linnavalitsus määrata 18 miljonit krooni. Selline hind tuleneb LVM Kinnisvara eksperthinnangust, mille kohaselt Sõprusele kuuluva Suvituse 7 kinnistu turuväärtus on viis kuni seitse ja Eha 2/ Suvituse 14 kinnistu turuväärtus 13-15 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles