Eestile toob edu katsetamisjulgus

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma visiooni Eestist aastal 2025 kirjeldasid Andrei Korobeiniku ja Kristel Meosi (istuvad äärtel) abiga Robert Kitt, Juhan Parts, Rainer Nõlvak, Oleg Ossinovski ja Kaja Kallas.
Oma visiooni Eestist aastal 2025 kirjeldasid Andrei Korobeiniku ja Kristel Meosi (istuvad äärtel) abiga Robert Kitt, Juhan Parts, Rainer Nõlvak, Oleg Ossinovski ja Kaja Kallas. Foto: Pärnu konverentsid

Pärnu finantskonverentsil Eesti tuleviku üle arutanud ettevõtjad ja poliitikud leidsid, et riigil tasuks mõne majandussektori eelisarendamise asemel usaldada tuhandete ettevõtjate loovust ja vähendada sotsiaalset ebavõrdsust.

“Minu visioon Eestist aastaks 2025 on hajutatud riskide ja vähese vaesusega riik,” ütles Swedbanki ettevõtete panganduse juht Robert Kitt. “10 000 ettevõtjat on piisav hulk katsejäneseid, kes leiavad paremaid võimalusi kui hulk ametnikke ja akadeemikuid. Raul Rebane on selle kohta kasutanud terminit “internetimajandus” – ühe ettevõtte kadumisel jäävad ülejäänud püsti.”

Kitt hoiatas, et Korea moodi paari majandussektorit riiklikult eelisarendada oleks väga riskantne. “Selleks, et 70aastaselt rikas olla, tuleb ellu jääda,” lausus ta. Tema sõnade järgi sobib Eestile hajutatud riskidega majandusmudel, kus pakutakse tööd kõigile riigis elavatele inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles