Munalaiu-Ruhnu liinile otsitakse kiirkorras laeva

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munalaiu sadam.
Munalaiu sadam. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Majandusministeerium kuulutas eelmisel nädalal suure saladuskatte all välja riigihanke, millega otsib kiirkorras laeva, mis hakkaks sõitma Ruhnu ja Pärnumaal asuva Munalaiu sadama vahet.

Kui IRLi ladvikusse kuuluva Juhan Partsi juhitav ministeerium suudab liinile laeva leida, on see ninanips reformierakondlasest Saare maavanemale Toomas Kasemaale, sest Kasemaa juhitaval maavalitsusel jooksis ruhnlaste vajadusi täismahus arvestava operaatorlepingu sõlmimine alles hiljaaegu liiva, kirjutas ajaleht Saarte Hääl.

Nimelt õnnestus maanteeameti poolt aasta parimaks transpordikorraldajaks nimetatud Saare maavalitsusel pärast Ruhnu–Saaremaa ja Ruhnu–Pärnu laevahanke sisulist läbikukkumist n-ö viimasel tunnil sõlmida leping FIE Lauri Kiviraiga, kelle laev Arabella sõidab paraku ainult Roomassaare ja Ruhnu vahet. Ruhnlased väidavad aga, et see on poolik lahendus, sest suur osa turistidest soovib saarele tulla mandrilt ehk Munalaiu või Pärnu sadama kaudu.

Riigihankele oodatakse pakkumisi tänaseks. Kui hange õnnestub, toimuksid Ruhnu ja Munalaiu vahelised laevareisid kuni augusti keskpaigani reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles