Andres Metsoja: Tööd tuleb teha, et mitte lõputult deklaratiivne olla!

Andres Metsoja
, Pärnu maavanem (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Metsoja.
Andres Metsoja. Foto: PP

Rail Balticu (RB) planeering edeneb visalt, see pole vist kellelgi märkamata jäänud. „Raudsel härjal“ on sarvist haaranud maakonna omavalitsused, tehes ettepanekuid raudteekoridori paiknemise asjus. Reisiterminali rajamist linna on toetanud nii maakonna omavalitsused kui ka kodanikualgatuse aktivistid, kes on kogunud selleks toetusallkirju. Riigikogus toimunud RB ümarlaual käsitleti kõiki raudteega seonduvaid probleeme omavalitsusüksuste, kohati lausa külade kaupa ja kinnitati, et mõistetakse taristu rajamise tähtsust. Kohtumise lõppedes algatas keskkonnaminister Nabala kaitseala rajamise, mis pälvis kohalolijate tormilise aplausi.

Viimasel ajal on Pärnumaal enim tähelepanu pälvinud kaubajaama küsimus Pärnus. Tõsi, tegu on väga olulise teemaga, kuid sellega on vaja tegelda sisuliselt, mitte deklaratiivselt.

Valitsus on algatanud Pärnumaale kaks olulist planeeringut, mis on plaanis kehtestada praktiliselt ühel ajal. Esimene neist oli RB maakonna teemaplaneering ja teine (uus) Pärnu maakonnaplaneering. Sisuliselt on tegemist sama tasandi planeeringutega, kus üks täiendab teist. Mõlemad tuginevad üleriigilisele teemaplaneeringule „Eesti 2030+“ ja peavad seda oluliselt täpsustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles