Juhtkiri: Volinike algatus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavolikogu liikmed pöördusid Eesti valitsuse poole nõudmisega alustada Pärnu ühendterminali planeerimist, et see valmiks koos Rail Balticu trassiga. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kõrge ametnik ütles Pärnu Postimehele, et valitsus võtab pärnakate seisukoha teadmiseks, aga projekti praeguses seisus tõenäoliselt ei enamat. Mis sellest, et Rail Balticu tasuvusuuringus on kirjas, et Pärnu oleks ühendvedude terminaliks parim võimalik variant.

Ministeeriumi allika kohaselt on praegu peamine saada jagu leedulaste jonnist ja moodustada see õnnetu ühisettevõte.

Uurisime, kas kõne alla võiks tulla ”vorst vorsti vastu“ võte, kus nõustutakse Leedu Vilniuse soovi lepingusse lülitamisega, aga lisatakse samuti Pärnu kaubajaam ja Rapla reisiterminal. Põhimõtteliselt polevat selline käik võimatu, kuid kõik sõltub ennekõike Euroopa Komisjonist. Kuna koos Euroopa Parlamendi valimistega saab täis komisjoni praeguse koosseisu ametiaeg, siis sealt muutusi Rail Balticu projektis oodata ei ole. Pealegi oleks siis vaja kõigi 28 riigi nõusolekut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles