Rannahotelli kõrvale kerkib uus hotell

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannahotelli kõrval asuv nõukogude ajast pärit kliimapaviljon on kavas lammutada ja selle asemele ehitada hotell.
Rannahotelli kõrval asuv nõukogude ajast pärit kliimapaviljon on kavas lammutada ja selle asemele ehitada hotell. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavolikogu kehtestas detailplaneeringu, mis lubab Pärnu Rannahotelli kõrvale uue hotelli ehitada, paljude võimuliidu saadikute asemel toetas parki hotelli ehitamist Keskerakond.

Vaidlus hotelli ehitamise üle kestis kaks tundi. Eesti arhitektide liit (EAL) oli volikogule saatnud kirja, milles leiti, et planeeringus puudub rannaala analüüs koos kavandatava naaberhoonestusega (korterhotelliga September –T. R.), sellega võib kaduda park-hoone-park rütmis hoonestus ja planeeringul pole muinsuskaitse praegu kehtivat kooskõlastust.

EAL tegi ettepaneku planeeringut veel mitte kehtestada, volikogu liige Mark Soosaar soovitas piirduda esimese lugemisega. Abilinnapea Romek Kosenkraniuse hinnangul olnuks see mõttetu venitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles