Paikuse-Tammuru ristmikku hakkab valgustama vald

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse alevikus oli kaalumisel Paikuse-Tammuru ristmiku reguleerimine fooride abil, peale jäi siiski ringristmik.
Paikuse alevikus oli kaalumisel Paikuse-Tammuru ristmiku reguleerimine fooride abil, peale jäi siiski ringristmik. Foto: Urmas Luik

Paikuse-Tammuru ristmiku ringliikluse ehitusega ei alustata maanteeametist öeldu põhjal enne jaanipäeva, kuid suvel tuleb liiklejail Pärnu-Sindi suunal teetöödega seotud ebamugavusteks valmis olla.


"Ma ei oska veel öelda, kuidas ehitustöö käigus liiklus ümber korraldatakse, töövõtulepingu allkirjastasime alles selle nädala hakul, kuid kogemus Sindi silla ehitusega on ju olemas ning segame liiklust nii vähe kui võimalik," ütles Lääne regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Margus Eisenschmidt.

Eisenschmidt lubas, et regionaalne maanteeamet arvestab liikluse ümberkorraldamisel nii Paikuse valla, ehitaja OÜ Magistraali kui bussifirmade seisukohtadega.

Paikuse abivallavanem Ain Jakobson kummutas samuti kartuse ristmiku pikaajalise sulgemise suhtes.

"Küllap ehitajad leiavad mingi võimaluse autosid üle ehitamisel ristmiku juhtida," ütles Jakobson. "Kui selgus käes, anname rahvale täpsemalt teada."

Ristmiku ümberehitus on Paikuse alevikus tähtis sündmus, sest ühtlasi ehitatakse uueks alevikku läbiva Paide maantee lõik ristmikust Paikuse koolini, kus tee-ehitus mullu seisma jäi. Ülekäigurajad saavad spetsiaalsed valgustid ja ringristmik peaks lahendama Paide maanteelt tipptundidel vasakpöörde sooritamise probleemi, olgu siis Linnuriiki Västriku tänavale või Seljametsa-Tammuru suunas.

"Volikogus väljendati küll arvamust, miks vald peaks maksma riigitee valgustamise eest, aga see ehitus ei lähe vallale maksma üle miljoni krooni ning asja arutades pidasime õigeks valgustuse siiski oma kulul seal alles jätta," sõnas Jakobson. "Järgnevatel aastatel tahame valgustada jalgtee Reiu sillani ja teises suunas Sindi linna piirini, aga kuna see juhtub, on veel vara arutleda."

Esialgu saavad tänavu suvel uue valgustuse mõlemapoolsed jalgratta- ja jalgteed ringristmikust Paikuse kooli peatuseni.

"Aleviku süda hakkab pimedal ajal särama nagu linn," pakkus Jakobson, viidates sellele, et politsei- ja piirivalvekolledži sissesõiduteegi sai kevadel uued tänavalaternad. Sügiseks on alevikus nüüdisaegne tänavavalgustus Paikuse põhikooli peatusest Linnuriigini. "Kohalikud juba naljatavad, et alevik hakkab särama rohkem kui linn," ütles Jakobson.

Arvestades, et Pärnu on kokkuhoiu režiimist tingituna sadu tänavalaternaid pimedaks teinud, on Paikuse inimeste naljal tõsi taga.

Samal ajal rõhutas abivallavanem, et uued laternad on vanade 250vatiste asemel 100- või 70vatised, olenevalt sellest, kas need valgustavad sõidu- või jalgteid. "Hoiame selle arvelt päris kenasti kokku," rehkendas Jakobson.

Tegelikkuses tuleb valgusteid alevikku tublisti juurde: ringristmikku, maanteed, alevikusisest ülekäigurada ja jalgteid hakkab uueneval 800meetrisel tänavalõigul valgustama 56 laternat. Praegu on seal ainult 16 komplekti valgusteid.

Sellesuvine tee- ja valgustuse ehitus Paikuse alevikus peaks lõppema 23. septembriks.

Riigi maanteeamet remondib tänavu suvel kaks Paikuse valla silda. Need on Paikuse-Tammuru tee sild ja Surju-Seljametsa teel asuv Laimetsa sild, mis mõlemad on praegu väga halvas seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles