Rüütli 23 koondab noori kultuuritegijaid

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval peeti Rüütli 23 ruumides Pärnumaa loomemajanduse tugiüksuse seminari. Toad on sisustatud lihtsalt ja vähene mööbel hõlpsalt teisaldatav, et teha ruumi tantsijatele ja teatritegijatele.
Esmaspäeval peeti Rüütli 23 ruumides Pärnumaa loomemajanduse tugiüksuse seminari. Toad on sisustatud lihtsalt ja vähene mööbel hõlpsalt teisaldatav, et teha ruumi tantsijatele ja teatritegijatele. Foto: Kaydi Tomson

Rüütli 23 maja on saamas Pärnu uueks kultuurikeskuseks, kus tehakse teatrit ja tantsitakse ning mille ümber koonduvad suvised Fringe festivalid.

Väärika ajalooga maja esimesel korrusel asuvad ruumid võttis linnalt kaheks aastaks rendile MTÜ Arenduskeskus Pro Magister, mis 2006. aastast on tegelnud koolitustega ja viimastel aastatel korraldanud Monomaffia teatrifestivali ning Fringe festivali.

Seni tegutseti festivale ja teisi kultuurisündmusi ette valmistades Villa Artises, seal aga kippus ruumi väheseks jääma ja nii otsustati kevadel uus pind otsida. Korralikku harjutusruumi vajas ka eelmisel sügisel lavastaja Mari-Liis Pärna loodud Pro Teater, mis koondab noori teatrihuvilisi ja eelistab Eesti originaalteatrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles