Peretalud on maaelu alus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide kultuurikeskuses toimus 28. märtsil 2014 Eesti talupidajate keskliidu kongress ”25 aastat taluliitu Eestis“, kus kuulati paljude osavõtjate asjakohaseid ülevaateid ja analüüse Eesti peretalude olukorrast ÜRO rahvusvahelise peretalude aasta 2014 kontekstis ja otsustati esitada avalikkusele käesolev pöördumine.

Kongressist osavõtjad pidid murelikult tõdema, et Eestis ei ole 20 aastat tagasi kavandatud talumajandussüsteemi (riigikogu 23.02.1994 otsus ”Maaelu ja -majandust käsitlevate seaduste väljatöötamise alused“) suudetud luua ja arendada võrreldavaks Põhjamaade ja Lääne-Euroopa riikidega, kus peretalude käes on keskmiselt 80 protsenti põllumajandusmaast.

Vastuvõetamatu on, et koos Slovakkia, Tšehhi, Bulgaaria ja Prantsusmaaga kuulub Eesti nende viie Euroopa riigi hulka, kus peretaludele kuulub juba alla 50 protsendi põllumajanduses kasutavast maast ja see tendents süveneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles