Pärnu linn tunnustab kaht naist

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Täna keskpäeval kogunev Pärnu linnavolikogu kavatseb anda Pärnu linna teenetemärgi alusharidust edendavale Maire Lullale ning rahvakunsti ja käsitööd arendavale Eeva Taltsile.

Taotluse Pärnu pitsistuudio juhatajat Eeva Taltsi teenetemärgiga tunnustada esitas Pärnu Kuninga tänava põhikool. Pärnu Kesklinna lasteaia juhataja Maire Lulla töö väärtustamise taotluse esitasid volikogule MTÜ Lasteaialaps ja lasteaia hoolekogu.

Talts oli Pärnu kodumajanduskooli rajaja ja selle juht aastatel 1990-2000. Tema algatusel ilmus Pärnus ajakiri Käsitööleht, mille peatoimetaja ta aastatel 1991-1996 oli. 1993-1995 kuulus Talts Pärnu linnavolikogusse.

Eeva Taltsi vedamisel on Pärnu pitsistuudio juba kümme aastat korraldanud igal suvel Pärnus rahvusvahelisi niplispitsinäitusi ja -õpitube. Tänavu avatakse näitus 25. juunil kell 12 Kuninga tänava põhikoolis, siis antakse teenetemärk Taltsile kätte.

Maire Lulla on lasteaias töötanud ligi 40 aastat, täna täitub tal 25 aastat Kesklinna lasteaia juhatajana. Tema initsiatiivil võrdsustati Pärnus linnaeelarvest palka saavate haridustöötajate töötasu riigieelarvest palka saavate inimeste omaga.

Lulla juhtimisel on Kesklinna lasteaed ja Kuninga tänava põhikool teinud aastaid koostööd ning saavutanud laste sujuva ülemineku lasteaiast kooli. Pikka aega on lasteaed käsikäes töötanud ka ametikooli ja Laine Mägi tantsukooliga.

Teenetemärk on kavas Lullale üle anda 1. septembril.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles